galeria

 Dnia 13 grudnia panie wspólnie z dziećmi z grupy 5- Latków „Słoneczek” przygotowywały pastę rybno-jajeczną. Oto przepis na naszą pastę

 

2 wędzone ryby

 

3 jajka ugotowane na twardo

Szczypiorek

Rzodkiewka

 

Sól, pieprz

 

Łyżka majonezu

 

Jogurt naturalny.

Dzieci drobno pokroiły rybkę i jajka. Następnie dodały sól, pieprz, majonez ,jogurt naturalny oraz szczypiorek. Wszystkie produkty dokładnie wymieszały. Na koniec smarowały gotową już pastą chleb razowy i posypywały go startą rzodkiewką. Na koniec odbyła się degustacja pasta bardzo wszystkim smakowała. Zachęcamy do przygotowywania posiłków wspólnie z dziećmi i życzymy smacznego.

(Kliknij na wybranej miniaturce, aby ją powiększyć)

« Wróć do listy galerii